Rezultate examen aptitudini 26-28 septembrie 2024

Vă facem cunoscut faptul că rezultatele examenului de aptitudini, sesiunea extraordinară din 26 – 28 septembrie 2024, precum și baremele, pot fi consultate pe site-ul CECCAR la următorul link: https://ceccar.ro/ro/?page_id=32486

Candidaţii declaraţi respinşi au posibilitatea depunerii de contestaţii până vineri, 25 octombrie 2024, ora 16.00. Contestațiile se transmit prin e-mailul filialei de stagiu, însoțite de dovada achitării taxei de recorectare.

În cazul solicitării recorectării întregii lucrări sau doar a unei probe de examen, conform Hotărârii Consiliului Superior al CECCAR, candidații vor suporta o taxă de recorectare, după cum urmează:

Pentru categoria experți contabili:

  • În cazul solicitării recorectării întregii lucrării, respectiv a celor 3 probe taxa de recorectare va fi de 90 lei la care se adaugă TVA;
  • În cazul solicitării recorectării unei singure probe taxa de recorectare va fi de 30 lei la care se adaugă TVA;
  • În cazul solicitării recorectării a două probe taxa de recorectare va fi de 60 lei la care se adaugă TVA.

Pentru categoria contabili autorizați:

  • În cazul solicitării recorectării întregii lucrării, respectiv a celor 2 probe taxa de recorectare va fi de 50 lei la care se adaugă TVA;
  • În cazul solicitării recorectării unei singure probe taxa de recorectare va fi de 25 la care se adaugă TVA.

Cu acest prilej, dorim să vă facem cunoscut faptul că următoarea sesiune a examenului de aptitudini se va organiza în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie 2024.

Pentru a veni în sprijinul candidaților care nu au reușit să promoveze și care vor depune dosarul de înscriere până la data de 31 octombrie 2024, CECCAR va organiza cursuri de pregătire gratuite, începând cu data de 04 noiembrie 2024.

Pentru a aprecia eforturile depuse de toți candidații care s-au înscris la sesiunile examenului de aptitudini, organizate în 2024 și nu au promovat, precum și pentru a-i sprijini pe candidații care din diverse motive au fost absenți la sesiunile organizate în 2024, CECCAR va acorda taxe reduse pentru înscrierea la sesiunea organizată în 27 – 29 noiembrie 2024. Astfel candidații, aflați în situațiile mai sus menționate vor achita taxe de înscriere, după cum urmează:

Pentru categoria expert contabil:

  1. 550 de lei pentru candidații care optează pentru susținerea a trei probe în sesiunea extraordinară;
  2. 450 de lei pentru candidații care optează pentru susținerea a două probe în sesiunea extraordinară;
  3. 300 de lei pentru candidații care optează pentru susținerea unei probe în sesiunea extraordinară.

Pentru categoria contabil autorizat:

  1. 375 de lei pentru candidații care optează pentru susținerea a două probe în sesiunea extraordinară;
  2. 300 de lei pentru candidații care optează pentru susținerea unei probe în sesiunea extraordinară.

Precizăm faptul că reducerile mai sus detaliate se aplică doar candidaților care în cataloagul cu rezultate finale figurează cu statusul de Respins sau Absent și nu au beneficiat de rambursarea totală sau parțială a taxei de înscriere, plătită inițial.

Taxa rămâne la valoarea inițială de 175 euro pentru expert contabil, respectiv 125 euro pentru contabil autoriza, pentru ceilalți candidați.

Informațiile privind sesiunea noiembrie a examenului de aptititudini pot fi consultate pe site la https://ceccar.ro/ro/?page_id=32464, cu rugămintea să preluați și pe site-ul dvs. link-ul cu informațiile necesare.