Pregătirea pentru misiuni de asigurare de înaltă calitate în materie de sustenabilitate, eveniment organizat de IFAC și Accountancy Europe

Directiva UE în ceea ce privește raportarea privind durabilitatea de către întreprinderi (CSRD) prevede ca întreprinderile să obțină asigurare cu privire la raportarea acestora în materie de sustenabilitate și încurajează Comisia Europeană să adopte standarde de asigurare. International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) a deschis o consultare publică cu privire la standardul de asigurare în materie de sustenabilitate propus recent. Uniunea Europeană ar putea fi prima jurisdicție care să includă standardul propus de IAASB, Standardul internațional privind asigurarea în materie de sustenabilitate (ISSA) 5000, în cadrul general de reglementare, ca răspuns la noile dispoziții europene.

În acest context, IFAC și Accountancy Europe vor reuni o gamă largă de părți interesate pentru a discuta parcursul de reglementare, politic și de normalizare a standardelor către asigurarea de înaltă calitate în materie de sustenabilitate, precum și principalele chestiuni tratate de standardul propus al IAASB.

Lista vorbitorilor include:

  • Sven Gentner, Head of Unit, DG FISMA, Comisia Europeană,
  • Tom Seidenstein, Chair, IAASB,
  • Patrick Parent, Chair, CEAOB,
  • Isabelle Tracq-Sengeissen, Member, IAASB și Task Force sustainability assurance standards, IAASB,
  • David Madon, Director, Sustainability, Policy & Regulatory Affairs, IFAC,
  • Wim Bartels, Chair, Sustainability Policy Group, Accountancy Europe,
  • Tanja Castor, Sustainability Strategy, Head of Sustainability Reporting & Controlling Committee, BASF,
  • Marc Boissonnet, Executive Vice President și Chief Sustainability Officer, Bureau Veritas.

Înregistrați-vă pentru a participa la dezbaterea în scopul pregătirii pentru asigurarea de înaltă calitate în materie de sustenabilitate alături de IAASB, Comisia Europeană, Comitetul Organismelor Europene de Supraveghere a Auditului (CEAOB), furnizori de servicii de asigurare, investitori și comunitatea de afaceri.

Evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 3 octombrie, între orele 15:00-18:00. Programul și alte detalii legate de desfășurarea evenimentului vor fi disponibile în curând. Pentru participare, înregistrați-vă aici.

Leave your comment